Lahodná tekvicová polievka ako v reštaurácii: robím ju každý deň na jeseň

Polievka pripravená podľa tohto receptu má luxusnú krémovú chuť.

Tekvicová polievka – recepty / pixabay

Polievka z tekvicového pyré je prítomná v jesenných jedálnych lístkoch väčšiny reštaurácií. Súčasne ľahké, výživné a veľmi chutné jedlo si obľúbi takmer každý. Ľahko si ho pripravíte aj doma, najmä ak si vyberiete správny druh tekvice.

Povedali sme vám, ako pripraviť chutnú tekvicovú polievku – recept je dobrý, pretože ho môžete obmieňať podľa svojej chuti. Môžete si pripraviť výdatnejšiu verziu s bohatým vývarom alebo ju urobiť diétnu. Toto jedlo sa vždy podarí dokonale.

Predtým sme vám povedali, ako pripraviť legendárnu tekvicovú kašu s ryžou a mliekom.

Tekvicová krémová polievka – recept ako v reštauráciách

Spôsob prípravy a ingrediencie pochúťky pomenovala kulinárska publikácia EatingWell. Odborníci radia použiť práve muškátovú tekvicu. Táto odroda sa vyznačuje mimoriadne sladkou a aromatickou dužinou.

Na prípravu tekvicovej polievky si pripravte tieto produkty:

  • jedna malá tekvica;
  • jedna cibuľa;
  • stonka zeleru;
  • dva strúčiky cesnaku;
  • liter kuracieho vývaru;
  • päťsto mililitrov vody;
  • päťdesiat gramov masla;
  • polievková lyžica olivového oleja;
  • soľ, korenie, obľúbené korenie;
  • čajová lyžička sušeného tymiánu;
  • bylinky podľa chuti.

Toto je „základný“ recept, ktorý si môžete upraviť podľa svojich predstáv. Môžete napríklad pridať mäso alebo rybu, alebo urobiť husté tekvicové pyré so smotanou.

Na panvici rozohrejte zmes olivového oleja a masla. Nakrájajte zeler a cibuľu na rovnako malé kocky. Na miernom ohni smažte 4 minúty. Vmiešajte tymián a vypnite oheň.

Tekvicu nakrájajte na ľubovoľné kúsky, zalejte vodou a vývarom. Varte pod pokrievkou na miernom ohni približne 25 minút. Zelenina by sa mala ľahko miesiť vidličkou.

Do vývaru s tekvicou pridajte pečienku. Pridajte zvyšné rozpustené maslo. Tekvicovú krémovú polievku rozmixujte mixérom do hladka. Podľa chuti osolíme, okoreníme. Pokrm skladujte v chladničke najviac tri dni.

Prečítajte si tiež: „Vychutnajte si vianočnú kapustnicu:

Polievku z tekvicového pyré sa odporúča podávať so strúhankou, semienkami a nasekanou zeleninou. V prípade potreby môžete pridať mäso, huby, opečenú slaninu alebo syr.

Ak pripravujete tekvicovú krémovú polievku so smotanou, nalejte výrobok do teplej, nie horúcej misy. Smotana skracuje trvanlivosť, preto by ste ju mali pridať už pri podávaní.

Možno vás zaujímajú aj novinky:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život