Recept na chutné a pikantné cesnakové zemiaky.
Odkaz skopírovaný
Rustikálne zemiaky – recept / koláž: My, foto: depositphotos.com/
Pečené zemiaky s tónmi cesnaku – večná klasika. Ponúkame vám osvedčený recept na toto jedlo, ktoré podľa tohto receptu vždy vyjde. K takýmto zemiakom sa odporúča podávať omáčku z kyslej smotany a zeleninový šalát.
Mimochodom, zemiaky by sa mali opatrne premiešať s cesnakom pomocou špachtlí, uvádza My s odkazom na with_anna.
Mohlo by vás zaujímať: Namiesto Oliviera: rýchly šalát Kopeika z niekoľkých surovín
Rustikálne zemiaky – recept
Ingrediencie:
- zemiaky
- rastlinný olej
- soľ
- paprika
- sušené bylinky
- cesnak
Zemiaky dôkladne umyte a nakrájajte na štyri časti.
Zemiaky vložte na päť minút do vriacej vody.
Vodu sceďte, zemiaky pokvapkajte rastlinným olejom a položte na vymastený pergamen.
Vložte do rúry na 220 stupňov na 15 minút.
Pokrm posypeme soľou, korením, nasekaným cesnakom a všetko premiešame.
Môžete podávať, pochutnajte si!
Pozrite si video, ako pripraviť pečené zemiaky:
Mohlo by vás zaujímať:
O osobe: with_anna
with_anna je populárna ukrajinská kuchárska blogerka na sociálnej sieti Instagram. Autorka blogu pravidelne zverejňuje exkluzívne recepty znamenitých jedál. Na sociálnej sieti je prihlásených viac ako 29 tisíc používateľov with_anna.
Ak si všimnete chybu, zvýraznite potrebný text a stlačením klávesovej skratky Ctrl+Enter informujte redakciu.

