Zlato, nie recept: ako uvariť dokonalé zemiaky v rúre

Recept na chutné a pikantné cesnakové zemiaky.

Odkaz skopírovaný

Rustikálne zemiaky – recept / koláž: My, foto: depositphotos.com/

Pečené zemiaky s tónmi cesnaku – večná klasika. Ponúkame vám osvedčený recept na toto jedlo, ktoré podľa tohto receptu vždy vyjde. K takýmto zemiakom sa odporúča podávať omáčku z kyslej smotany a zeleninový šalát.

Mimochodom, zemiaky by sa mali opatrne premiešať s cesnakom pomocou špachtlí, uvádza My s odkazom na with_anna.

Mohlo by vás zaujímať: Namiesto Oliviera: rýchly šalát Kopeika z niekoľkých surovín

Rustikálne zemiaky – recept

Ingrediencie:

  • zemiaky
  • rastlinný olej
  • soľ
  • paprika
  • sušené bylinky
  • cesnak

Zemiaky dôkladne umyte a nakrájajte na štyri časti.

Zemiaky vložte na päť minút do vriacej vody.

Vodu sceďte, zemiaky pokvapkajte rastlinným olejom a položte na vymastený pergamen.

Vložte do rúry na 220 stupňov na 15 minút.

Pokrm posypeme soľou, korením, nasekaným cesnakom a všetko premiešame.

Môžete podávať, pochutnajte si!

Pozrite si video, ako pripraviť pečené zemiaky:

Mohlo by vás zaujímať:

O osobe: with_anna

with_anna je populárna ukrajinská kuchárska blogerka na sociálnej sieti Instagram. Autorka blogu pravidelne zverejňuje exkluzívne recepty znamenitých jedál. Na sociálnej sieti je prihlásených viac ako 29 tisíc používateľov with_anna.

Ak si všimnete chybu, zvýraznite potrebný text a stlačením klávesovej skratky Ctrl+Enter informujte redakciu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život