Roztápanie na jazyku: jemné bagety na masti ako v našom detstve

Tento recept je taký jednoduchý, že si ani nevyžaduje žiadne skúsenosti s pečením.

Rogaliki recept / koláž My, snímka obrazovky YouTube

Chrumkavé, krehké bagety s džemom boli obľúbenou sladkosťou mnohých Ukrajincov v detstve. Slávne sušienky nie je ťažké pripraviť si doma. Pieskové cesto sa považuje za jedno z najjednoduchších – dokonale si s ním poradia aj kuchárski začiatočníci.

Obzvlášť chutné sú tieto výrobky vyrobené s masťou. Tento produkt dodáva cestám voľnú štruktúru a vzdušnosť. Takto varili naši predkovia, pre ktorých bolo maslo veľmi drahé.

Pieskové cesto na bagety s kyslou smotanou

Uverejňujeme recept na samotné piškóty, ktoré môžete doplniť akoukoľvek náplňou – džemom, lekvárom, makom, tvarohom alebo kondenzovaným mliekom.

Budete potrebovať ingrediencie:

  • sto gramov sadla;
  • sto gramov kyslej smotany;
  • dvestopäťdesiat gramov múky;
  • čajovú lyžičku kvásku na cesto;
  • polievková lyžica cukru;
  • práškový cukor na ozdobu.

Maslo zmiešame s kyslou smotanou, múkou, práškovými práškami, kypriacim prostriedkom a cukrom. Rukami vymiesime mäkké a pružné cesto, ktoré sa dobre spája a nelepí sa na ruky. Dajte do chladničky na 20-30 minút.

Cesto rozvaľkáme na tenko a nakrájame na dlhé trojuholníky. Na širšiu časť dáme plnku. Bagety s čerešňami sú vynikajúce. Rolky zrolujte a položte na pergamenom vyložený plech. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút. Keď hotové sušienky vychladnú, namočte ich do práškového cukru.

Ako vylúštiť bagely so sadlom / snímka z Youtube

Bagety s margarínom

Tento recept vyžaduje veľmi málo sadla. Vhodný pre tých, ktorí sú citliví na jej zápach v pečive.

Tu je to, čo potrebujete:

  • Päťsto gramov múky;
  • dvestopäťdesiat gramov margarínu;
  • polievková lyžica bravčovej masti;
  • päťdesiat gramov živých kvasníc alebo pätnásť gramov sušených kvasníc;
  • polievková lyžica cukru;
  • sto gramov kyslej smotany;
  • jedno vajce.

Margarín spolu s masťou a múkou rozdrvíme na drobenku. Droždie a cukor zmiešame zvlášť a potom ich zmiešame s prvou zmesou. Pridáme vajce rozšľahané s kyslou smotanou a vypracujeme tuhé cesto. Dáme ho na hodinu do chladničky.

Prečítajte si tiež: Cesto na pečenie:

Cesto vyvaľkajte na tenko. Nakrájajte ho na trojuholníky, poukladajte plnku a zrolujte. Pečieme ich na masti pri teplote 180° približne 15 – 20 minút. Na plechu nechajte voľný priestor, pretože koláčiky po upečení vykysnú.

Mohli by vás tiež zaujímať novinky:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život