Tento recept je taký jednoduchý, že si ani nevyžaduje žiadne skúsenosti s pečením.
Rogaliki recept / koláž My, snímka obrazovky YouTube
Chrumkavé, krehké bagety s džemom boli obľúbenou sladkosťou mnohých Ukrajincov v detstve. Slávne sušienky nie je ťažké pripraviť si doma. Pieskové cesto sa považuje za jedno z najjednoduchších – dokonale si s ním poradia aj kuchárski začiatočníci.
Obzvlášť chutné sú tieto výrobky vyrobené s masťou. Tento produkt dodáva cestám voľnú štruktúru a vzdušnosť. Takto varili naši predkovia, pre ktorých bolo maslo veľmi drahé.
Pieskové cesto na bagety s kyslou smotanou
Uverejňujeme recept na samotné piškóty, ktoré môžete doplniť akoukoľvek náplňou – džemom, lekvárom, makom, tvarohom alebo kondenzovaným mliekom.
Budete potrebovať ingrediencie:
- sto gramov sadla;
- sto gramov kyslej smotany;
- dvestopäťdesiat gramov múky;
- čajovú lyžičku kvásku na cesto;
- polievková lyžica cukru;
- práškový cukor na ozdobu.
Maslo zmiešame s kyslou smotanou, múkou, práškovými práškami, kypriacim prostriedkom a cukrom. Rukami vymiesime mäkké a pružné cesto, ktoré sa dobre spája a nelepí sa na ruky. Dajte do chladničky na 20-30 minút.
Cesto rozvaľkáme na tenko a nakrájame na dlhé trojuholníky. Na širšiu časť dáme plnku. Bagety s čerešňami sú vynikajúce. Rolky zrolujte a položte na pergamenom vyložený plech. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút. Keď hotové sušienky vychladnú, namočte ich do práškového cukru.
Ako vylúštiť bagely so sadlom / snímka z Youtube
Bagety s margarínom
Tento recept vyžaduje veľmi málo sadla. Vhodný pre tých, ktorí sú citliví na jej zápach v pečive.
Tu je to, čo potrebujete:
- Päťsto gramov múky;
- dvestopäťdesiat gramov margarínu;
- polievková lyžica bravčovej masti;
- päťdesiat gramov živých kvasníc alebo pätnásť gramov sušených kvasníc;
- polievková lyžica cukru;
- sto gramov kyslej smotany;
- jedno vajce.
Margarín spolu s masťou a múkou rozdrvíme na drobenku. Droždie a cukor zmiešame zvlášť a potom ich zmiešame s prvou zmesou. Pridáme vajce rozšľahané s kyslou smotanou a vypracujeme tuhé cesto. Dáme ho na hodinu do chladničky.
Prečítajte si tiež: Cesto na pečenie:
Cesto vyvaľkajte na tenko. Nakrájajte ho na trojuholníky, poukladajte plnku a zrolujte. Pečieme ich na masti pri teplote 180° približne 15 – 20 minút. Na plechu nechajte voľný priestor, pretože koláčiky po upečení vykysnú.