Problém so stvrdnutou soľou vyrieši jedna manipulácia so soľničkami.
Odkaz skopírovaný
Prečo dať ryžu do soľničky / Koláž: My, foto: pixabay, screenshot z videa
Dozviete sa:
- Prečo soľ v soľničke tvrdne
- Čo pridať do soľničky, aby soľ zostala drobivá
Mnohí ľudia sa stretli s tým, že po dlhom skladovaní soľ skamenela. Takúto soľ už nie je možné používať. Aby ste však zabránili jej opätovnému stvrdnutiu, môžete použiť jeden trik.
Mohlo by vás zaujímať: Čo pridať na panvicu, aby boli vyprážané zemiaky chrumkavé – lifehack.
My spoznal tajomstvo kaviarní a reštaurácií, ktoré sa nachádzajú v blízkosti morského pobrežia. Soľ tam okamžite stvrdne, ale ukrajinská blogerka Victoria Kiktenko na TikToku prezradila, ako tento problém podniky riešia.
Čo pridať do soľničky, aby soľ neskamenela
Victoria poznamenala, že na neutralizáciu vlhkosti v soľničkách sa v mnohých podnikoch dáva dovnútra niekoľko zrniek ryže. Takto soľ zostane drobivá a ryža absorbuje prebytočnú vlhkosť.
„Aby sa soľ nestala „hrudkovitou“, stačí do nej pridať ryžu.“ To je všetko, vážení. Je to veľmi jednoduché. Aj keď je tu (na pobreží – My) veľa vody, a podľa toho je aj vlhkosť veľmi vysoká,“ uviedol bloger.
Pozrite si video o tom, prečo v kaviarňach sypú ryžu do soľničky:
Prečítajte si tiež:
O osobe: Victoria Kiktenko
Victoria Kiktenko je ukrajinská blogerka, ktorá pod prezývkou kik_vika_ na sociálnych sieťach zdieľa videá o osobnom živote, varení a užitočných life hackoch. Stránku blogerky na Instagrame sleduje viac ako milión používateľov.
Ak si všimnete chybu, zvýraznite potrebný text a stlačením klávesovej skratky Ctrl+Enter informujte redakciu.