Melón je možné zamraziť, ale je potrebné dodržiavať niekoľko dôležitých pravidiel.
Odkaz skopírovaný
Ako zmraziť melón / Koláž: My, foto: pixabay.com, pexels.com
Naučíte sa:
- Môže byť melón zmrazený
- Čo sa dá uvariť zo zmrazeného melóna
Mrazenie je skvelý spôsob, ako uchovať ovocie a zeleninu na zimu. Takto si maximálne zachovajú všetky vitamíny a minerály. Okrem toho nie je potrebné vynakladať čas a úsilie na konzervovanie. Predtým My povedal, ako nasoliť melóny na zimu. Podrobnejšie sa dočítate v materiáli: Chrumkavé melóny na zimu: neuveriteľne jednoduchý recept krok za krokom. Teraz sa s vami podelíme o ďalší recept, ktorý vám poskytne chuť leta v chladnom zimnom období.
Konkrétne sa dozviete, ako zamraziť melón a ako ho potom použiť.
Ako píše Simply Recipes, melón môžete zamraziť, ale musíte dodržať niekoľko kľúčových krokov a zamrazené ovocie použiť na konkrétne účely.
Na zmrazovanie sa odporúča vyberať melóny bez jadierok, aby ste sa pred a po zmrazení nemuseli trápiť so semienkami, ale v zásade postačí akýkoľvek melón.
Najprv odrežte zelenú šupku a bielu dužinu a ružovú časť nakrájajte na kocky s priemerom asi 2,5 cm. Jeden alebo dva veľké plechy na pečenie vyložte pergamenovým papierom a kocky rozložte v malej vzdialenosti od seba, aby sa nedotýkali. Mrazte aspoň jednu hodinu, ideálne dve až tri hodiny.
Po zmrazení preložte kocky do vrecka na mrazničku so zipsom, odvzdušnite ich a skladujte až mesiac.
Dôležitá rada! Nezmrazujte melón vcelku alebo vo veľkých kusoch. Zmrazený melón by sa mal používať ešte zmrazený, takže ak ho necháte nakrájaný na veľké kusy, bude sa s ním ťažšie pracovať.
Ako používať mrazený melón
Keďže sa melón skladá prevažne z vody, pri rozmrazovaní jej väčšinu stráca, čo spôsobuje, že ovocie je sypké.Preto sa dôrazne neodporúča rozmrazovať mrazený melón.
Našťastie je mrazený melón veľmi chutný. Stačí zjesť niekoľko plátkov mrazeného melóna naraz. Má podobnú štruktúru ako ovocný ľad a neobsahuje cukor ani farbivá.
Ako pripraviť melónovú granitu
Melónovú granitu môžete pripraviť z mrazených produktov. Melón vložte do kuchynského robota a niekoľkokrát ho prešľahajte, aby sa kocky rozpadli, a potom ich zoškrabte zo stien. Pokračujte v sekaní melóna, kým nevznikne svieži ružový prášok.
Granitu ihneď podávajte. Dezert môžete pokvapkať kondenzovaným mliekom alebo posypať zmesou chilli, soli a cukru.
Zaujímavosť: „Granita“ je druh polozmrazeného ovocného ľadu s cukrom. Je podobný sorbetu, ale má hustejšiu štruktúru. Dezert pochádza zo Sicílie, ale má arabské korene.
Melónová granita / Foto: pexels.com
Už skôr My napísal, ako zamraziť čerstvé jahody, aby sa nezmenili na obrovský sopeľ.
Blogerka sa tiež podelila o svoje tipy, ako skladovať bobule v chladničke, aby sa na nich neobjavila pleseň.
Mohlo by vás zaujímať aj:
O zdroji: Jednoduché recepty
Webovú stránku Simply Recipes založila v roku 2003 Elise Bauerová ako rodinný blog s receptami. Spočiatku bol tento projekt spôsobom, ako sa zotaviť z choroby. Časom sa rozrástla na jednu z najpopulárnejších kuchárskych webových stránok s viac ako 3 000 overenými receptami, návodmi a plánmi jedál.
Simply Recipes má mesačne viac ako 15 miliónov návštevníkov.
„Všetky naše recepty sú vyvinuté profesionálmi, dôkladne otestované a určené na skutočné domáce varenie, takže budú na vašom stole rovnako chutné ako na našom. Naším hlavným cieľom je zdieľať recepty, ktoré budete chcieť variť znova a znova,“ uvádza sa na webovej stránke.
Ak si všimnete chybu, zvýraznite potrebný text a stlačením klávesovej skratky Ctrl+Enter informujte redakciu.