Veľmi jednoduchá a chutná príprava, ktorá si nevyžaduje žiadne manipulovanie s pohármi.
Babičkine zimné prípravy / depositphotos.com
Jeseň je ideálnym obdobím na prípravu konzervovaných potravín. Chutné a jednoduché prípravky na zimu sú výhodné, pretože vždy poznáte ich zloženie. Keď v zime nebudete mať po ruke čerstvú zeleninu, určite sa poďakujete za svoju námahu.
Poradíme vám, ako si pripraviť boršč na zimu bez kapusty a červenej repy. Môžete ho použiť aj na polievky, dusené jedlá, pilaf, dusenú kapustu a mnoho ďalších jedál. A hlavným plusom receptu je, že sa pripravuje vo formách do mrazničky. Nebudete musieť sterilizovať nádoby a hľadať miesto na uskladnenie.
Príprava boršču na zimu vo formách na ľad
Netradičné zimné prípravy zeleniny / koláž My, snímka tiktok.com/@olena.khrupina5
O recept na neštandardné jedlo sa podelil bloger OlenAdel v Tik Tok. Podľa nej je tento dresing starý recept od jej babičky. Žena ukázala, ako si môžete jednoducho pripraviť zeleninu vo forme ľadových kociek a použiť ju v zime.
Jednoduché prípravky na zimu bez sterilizácie a pohárov sa pripravujú z týchto produktov:
- dve veľké paradajky;
- jedna paprika;
- jedna cibuľa;
- tri strúčiky cesnaku;
- soľ, korenie, cukor, korenie podľa chuti;
- lyžica slnečnicového oleja;
- zväzok kôpru.
Všetku zeleninu je potrebné dôkladne umyť a olúpať. Paradajky sa na tento účel odporúča zhora rozrezať do tvaru kríža a zaliať vriacou vodou a potom odstrániť šupku. Z papriky odstráňte semená. Všetku zeleninu vložte do misy mixéra a rozomeľte na homogénnu zmes.
Na varnú dosku položte panvicu s hrubým dnom a nalejte do nej olej. Zahrejte ho na silnom ohni, potom doň vložte zeleninovú zmes a stlmte horák na nízky stupeň. Priveďte do varu a varte 5 minút.
Hotový boršč by mal vychladnúť na izbovú teplotu. Ochutnajte ho a podľa chuti pridajte soľ, cukor a korenie, ako aj nadrobno nasekaný kôpor. Vychladnutú zmes potom lyžicou nalejte do formičiek na ľad.
Prečítajte si tiež: „Zmiešajte sa o tom, ako sa vám bude dariť, keď sa vám bude dariť:
Zeleninové prípravky na zimu uložte do mrazničky a skladujte, kým nebudete potrebovať pripraviť jedlo. Ak sa celý pokrm nezmestí do nádoby, zvyšok môžete dať do nádoby sterilizovanej v mikrovlnnej rúre.
Zálivku použite týmto spôsobom: niekoľko minút pred koncom varenia pridajte do hrnca 2-3 kocky, aby sa rozpustila a zmiešala s ostatnými prísadami.