Pripravujem vo formách na ľad: päťminútový dressing na boršč a guláš bez konzerv

Veľmi jednoduchá a chutná príprava, ktorá si nevyžaduje žiadne manipulovanie s pohármi.

Babičkine zimné prípravy / depositphotos.com

Jeseň je ideálnym obdobím na prípravu konzervovaných potravín. Chutné a jednoduché prípravky na zimu sú výhodné, pretože vždy poznáte ich zloženie. Keď v zime nebudete mať po ruke čerstvú zeleninu, určite sa poďakujete za svoju námahu.

Poradíme vám, ako si pripraviť boršč na zimu bez kapusty a červenej repy. Môžete ho použiť aj na polievky, dusené jedlá, pilaf, dusenú kapustu a mnoho ďalších jedál. A hlavným plusom receptu je, že sa pripravuje vo formách do mrazničky. Nebudete musieť sterilizovať nádoby a hľadať miesto na uskladnenie.

Príprava boršču na zimu vo formách na ľad

Netradičné zimné prípravy zeleniny / koláž My, snímka tiktok.com/@olena.khrupina5

O recept na neštandardné jedlo sa podelil bloger OlenAdel v Tik Tok. Podľa nej je tento dresing starý recept od jej babičky. Žena ukázala, ako si môžete jednoducho pripraviť zeleninu vo forme ľadových kociek a použiť ju v zime.

Jednoduché prípravky na zimu bez sterilizácie a pohárov sa pripravujú z týchto produktov:

  • dve veľké paradajky;
  • jedna paprika;
  • jedna cibuľa;
  • tri strúčiky cesnaku;
  • soľ, korenie, cukor, korenie podľa chuti;
  • lyžica slnečnicového oleja;
  • zväzok kôpru.

Všetku zeleninu je potrebné dôkladne umyť a olúpať. Paradajky sa na tento účel odporúča zhora rozrezať do tvaru kríža a zaliať vriacou vodou a potom odstrániť šupku. Z papriky odstráňte semená. Všetku zeleninu vložte do misy mixéra a rozomeľte na homogénnu zmes.

Na varnú dosku položte panvicu s hrubým dnom a nalejte do nej olej. Zahrejte ho na silnom ohni, potom doň vložte zeleninovú zmes a stlmte horák na nízky stupeň. Priveďte do varu a varte 5 minút.

Hotový boršč by mal vychladnúť na izbovú teplotu. Ochutnajte ho a podľa chuti pridajte soľ, cukor a korenie, ako aj nadrobno nasekaný kôpor. Vychladnutú zmes potom lyžicou nalejte do formičiek na ľad.

Prečítajte si tiež: „Zmiešajte sa o tom, ako sa vám bude dariť, keď sa vám bude dariť:

Zeleninové prípravky na zimu uložte do mrazničky a skladujte, kým nebudete potrebovať pripraviť jedlo. Ak sa celý pokrm nezmestí do nádoby, zvyšok môžete dať do nádoby sterilizovanej v mikrovlnnej rúre.

Zálivku použite týmto spôsobom: niekoľko minút pred koncom varenia pridajte do hrnca 2-3 kocky, aby sa rozpustila a zmiešala s ostatnými prísadami.

Mohli by vás tiež zaujímať novinky:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život