Dokonca aj odporcovia zeleniny si žiadajú viac: plnené papriky s mäsom a bez mäsa

Aby boli papriky šťavnaté a chutné, postupujte podľa tohto receptu.

Plnená paprika recept / pixabay, pexels

Za jedno z najchutnejších zeleninových jedál sa považuje plnená paprika – recept s lahodnou kombináciou prílohy a mäsového pokrmu. Duo šťavnatého mletého mäsa a aromatickej zeleniny nechá málokoho ľahostajným. Dokonca aj vegetariánska verzia pokrmu sa bude páčiť celej rodine.

Paprika plnená mäsom a ryžou

Môžete použiť akúkoľvek mäsovú plnku a je lepšie použiť širokú a mäsitú zeleninu. Môžete ju pripraviť v rúre aj na sporáku.

Budete potrebovať tieto ingrediencie:

  • šesť paprík;
  • štyristo gramov mletého mäsa;
  • dve polievkové lyžice ryže;
  • dve cibule;
  • jedna mrkva;
  • strúčik cesnaku;
  • bobkový list;
  • soľ, korenie, iné korenie;
  • dve polievkové lyžice slnečnicového oleja.

Ryžu niekoľkokrát prepláchnite a varte, kým nie je napoly uvarená (približne 12 minút). Cibuľu nakrájajte na kocky, mrkvu nastrúhajte a cesnak pretlačte cez lis. Zeleninu smažte na rozohriatej panvici s olejom asi 5 minút. Pečienku a ryžu zmiešame s mletým mäsom. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame.

Papriky umyjeme, odrežeme vrcholky so stopkami a lyžicou vyberieme semienka. Pevne ich naplňte mäsom. Plnené papriky vložte do hrnca alebo pekáča plnkou nahor. Mäsový vývar tak nebude vytekať a pokrm bude šťavnatý. Polená zalejte vodou, vývarom alebo paradajkovou omáčkou. Medzi ne vložte bobkový list.

V rúre sa pokrm pečie 60 minút pri 210°. Koľko sa plnené papriky varia na sporáku – závisí od druhu, ale v priemere je to od 40 do 60 minút. Jedlo podávame s kyslou smotanou a nasekanými bylinkami.

Plnená paprika s fetou / foto: pexels

Papriky plnené syrom na grécky spôsob

Na prípravu môžete použiť sladké aj pikantné druhy zeleniny. Takýto predkrm vyzerá dobre v mini papričkách.

Zoznam ingrediencií je nasledovný:

  • sedem malých paprík;
  • dvestopäťdesiat gramov fety;
  • čajová lyžička cukru;
  • tri polievkové lyžice rastlinného oleja;
  • zmes sušených byliniek (bazalka a rozmarín).

Predhrejte rúru na 200°. Papriky umyte zvonka a vyberte semená s priehradkami vo vnútri. K syru feta pridajte cukor, lyžicu oleja a korenie. Roztlačte vidličkou na hladkú hmotu. Zeleninu naplňte syrovou zmesou a položte ju vodorovne na pergamenom vyložený plech. Jednu stranu potrite zvyšným olejom.

Prečítajte si tiež: Vložte zeleninu do misy:

Plnené papriky pečte v rúre 20-40 minút v závislosti od veľkosti. Občerstvenie je dobré teplé aj studené. Pri podávaní sa odporúča pokrm posypať nasekanými orechmi a bazalkou a pre sviežosť pridať mätu.

Mohli by vás tiež zaujímať novinky:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a triky pre každodenný život